HTML

ÉrEm

Értelmes Emberek vitafóruma. Beszélhetsz bármiről, csak fejtsd ki normálisan, támaszd alá érvekkel.

Friss topikok

  • dedebá: Ide is csak egy dolog hiányzi: a pénz nélküli társadalom: penznelkulitarsadalom.blog.hu/2009/04/0... (2009.04.08. 05:21) Bizalomvesztés

Linkblog

Bő Kasza Vezetőknek

2009.08.19. 13:37 ElCid

Bár már nyilván mindenki unja, de ejtenék néhány szót a nem oly régen kipattant, azóta meg persze már alaposan továbbgyűrűzött BKV végkielégítésekről. Nem is annyira arról, hogy milyen arcpirító, hogy egy filléres gondokkal küszködő vállalatnál, amely ráadásul alaposan meg van támogatva közpénzekből, ilyen összegek kerülnek kifizetésre „végkielégítés” címszóval. Inkább arról, hogy miért nem beszél senki sem a lényegről. Sem a bal, sem a jobb oldalról nem hallani, hogy bárki firtatná, hogyan lehetséges az, hogy ilyen munkaszerződések készülhettek, és ezzel jogalapot szolgáltattak ekkora összegek hivatalos kifizetéséhez. Illetve arról sem hallani, hogy miként akarja a BKV jelenlegi vezetése, vagy akár a Főpolgármesteri Hivatal, a jövőben megakadályozni, hogy ilyen szerződések létre jöhessenek. Akár egyedileg, akár a kollektív szerződések subája alatt. Arról sem hallani, hogyan szeretnék átalakítani a külső és belső ellenőrzési eljárásokat, hogy mihamarabb fény derülhessen a jövőben arra, ha valami nincs rendben a pénzügyek körül.

Sajnos csak azt látni, hogy mindenki egymásra mutogat, felelősöket keresnek, minden oldal arra használja a kialakult helyzetet, hogy minél jobb pozíciót foglalhasson el magának. Csak sajnos sehol nem látom, hogy bárki is a köz javának előrelendítése céljából furakodna (az egyetlen érdemi javaslatot Vitézy Dávid-tól hallottam, hogy végre a BKV vezető posztjaira ne politikusokat, hanem odavaló szakembereket ültessenek).
Persze értem én, hogy igazából senki nem akar változtatni, hiszen a BKV a pártkassza hizlaló fejőstehén szentháromság része (a másik kettő a MÁV és a Honvédelmi tárca) és a jelenlegi vezetésnek ezért nem érdeke más, csak a bűnbak keresés. A várhatóan őket jövőre váltó garnitúra pedig szintén szeretne majd inni a bőven folyó tejből. Nem akarják ők elzárni, csak a többiek szájától venné el csapot.
És pontosan ez az a hozzáállás és mentalitás, ami miatt kis hazánkban minden, amihez csak egy picit is hozzá nyúl a politika, szarrá válik. Nem az a fontos senkinek, hogy a köz javát mi szolgálná, ők csak egymással játszanak, egymást rugdalják le a pályán, hogy végre a saját csapatuk vezessen. A baj csak az, hogy ezt a gigászi focimeccset, bár nézhetjük, de közel sem ingyenes a belépőjegy.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erem.blog.hu/api/trackback/id/tr911323412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása